Friday, January 30, 2009
ကၽြန္မတို႔ေနထိုင္ၾကီးၿပင္းခဲ့တာကသူမ်ားေတြနဲ႔သိပ္တူမယ္မထင္ဘူး။ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့
့ကၽြန္မတို႔ကစည္းေတြေဘာင္ေတြၾကားမွာတင္မကဘူးဗိုင္းေကာင္းေက်ာက္ဖိပါၿဖစ္ေအာင္
ေလ့က်င့္သင္ၾကားေပးတာခံခဲ့ရတာမို႔ပါ။အသက္(၇)ႏွစ္ေလာက္မွာတစ္ေခ်ာင္းထိုး ထိုး
တတ္ေနၿပီ။အဲဒီတစ္ေခ်ာင္းထိုးနဲ႔ပိုက္ဆံအိတ္ကေလးေတြ၊ဦးထုတ္ေလးေတြထိုးတတ္ေန
ၿပီ..။ဒါတင္လားဆိုေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။ထမင္းလည္းခ်က္တတ္ေနပါၿပီ။ထမင္းခ်က္တာမ်ား
ပလပ္ထိုးၿပီးေရထည့္တတ္ရင္ရၿပီလို႔မေတြးလိုက္ပါနဲ႔။ Rice cooker ဆိုတဲ့အရာၾကီး
ကိုေဘးခ်ၿပီး ေရငွဲ႔..ေရခမ္းခ်က္သင္ခဲ့ရတာပါ။ေရငွဲ႔ဆိုရင္ထမင္းလံုးဘယ္လိုအေနအ
ထားမွာေရငွဲ႔မယ္။ထမင္းအိုးကိုအနပ္ညီေအာင္ဘယ္လိုလွည့္ၿပီးႏွပ္မယ္။လွ်ပ္စစ္မီးဖိုနဲ႔ဆို
မီးကိုဘယ္လိုေလွ်ာ့။မီးေသြးနဲ႔ဆိုေလေပါက္ကိုဘယ္လိုပိတ္။စသၿဖင့္ေပါ့။ေနာက္ေတာ့ေရခမ္း
ခ်က္ရင္ေရကဆန္အထက္မွာဘယ္ေလာက္ေလာက္ရွိရမယ္။အေနအထားဘယ္ေလာက္ဆို
ႏွပ္လို႔ရၿပီ။စသၿဖင့္။အဲဒါလည္ ၈ႏွစ္လားပဲရွိဦးမယ္။ေနာက္ပိုင္းက်ေတာ့ဟင္းေတြပါခ်က္
တတ္လာတယ္။ဘဲဥၿပဳတ္တာေၾကာ္တာကေနစၿပီးတၿခားဟင္းခ်က္နည္းေတြေရာေပါ့..။
အေမရဲ႕အဓိကရည္ရြယ္ခ်က္ကအားလံုးတတ္ထားရမယ္။မလုပ္ကာမွမလုပ္ေရာေပါ့..သူမ်ား
ကိုခိုင္းခ်င္ရင္ေတာင္ကိုယ္ကတတ္ထားမွခိုင္းလို႔ရတာလို႔အၿမဲေၿပာတတ္တယ္။
ဒါေပမယ့္တကယ့္တကယ္၀ါသနာအေလ်ာက္ခ်က္ၿဖစ္သြားတာကကၽြန္မတစ္
ေယာက္ပါပဲ။အငယ္ဆံုးကေတာ့ေယာက်္ားေလးမို႔ထားပါေတာ့။ညီမကေတာ့ဟင္းခ်က္တာကို
၀ါသနာကိုမပါတာ။ဒါေပမယ့္ခုက်ေတာ့သူက မုန္႔ေတြလုပ္ေနေလရဲ႕။ုမုန္႔ေတြအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္
ကိတ္ေတြဖုတ္နဲ႔..။အေနာက္တိုင္းအစားအစာေတြလည္းလုပ္တယ္။ကိုယ္နဲ႔ကတစ္လမ္းစီေပါ့။
ကို္ယ္က chesse ,chocolate, butter အေသမုန္းသူမို႔သူ႔မုန္႔ေတြကိုလံုး၀မွစိတ္
မ၀င္စားပါဘူး။ဒါေပမယ့္ ကိုယ္ဒီေရာက္ၿပီဆိုေတာ့ကိုယ့္လက္ရာကိုေတာ့သူတို႔စားခ်င္ၾကတာ
မို႔ဟင္းၿပန္ခ်က္ၿဖစ္တယ္။
ၿပန္ခ်က္တယ္လို႔ေၿပာလိုက္ရတာကမခ်က္တာၾကာလို႔ပါ။ရန္ကုန္မွာက်ေတာ့မိုးလင္း
ကမိုးခ်ဳပ္အလုပ္နဲ႔ဆိုေတာ့ခ်က္ဖို႔ေနေနသာသာတစ္ခါတစ္ခါစားဖို႔ေတာင္မစားလိုက္ရတဲ့အခါ
ေတြရွိတယ္။မ်ားေသာအားၿဖင့္ကမုန္႔ဟင္းခါး၊ရွမ္းေခါက္ဆြဲစတာေတြနဲ႔ေကာ္ဖီနဲ႔ၿပီးလိုက္ရတာပဲ။
သိပ္အေၿခအေနေကာင္းရင္အန္တီၿမဆိုင္မွာထမင္းသြားစားတယ္။(ၾကံဳတုန္းေၾကာ္ၿငာထိုးရရင္
ကိုယ့္ဘာသာအကုန္ခ်က္တတ္ေနတာမို႔သူမ်ားေတာ္ရိေလ်ာ္ရိဟင္းေတြဆိုအသံစံုထြက္တတ္တဲ့
ကၽြန္မက အန္တီၿမဟင္းေတြက်ေတာ့အရမ္းသေဘာက်တယ္။ေစတနာေတြထည့္ခ်က္ထားတဲ့
ဟင္းရံေလးေတြကအိမ္ဟင္းေလးေတြလိုပဲ။တကယ့္ကိုဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလးေတြ။ကၽြန္မတို႔ဆို
အန္တီၿမရဲ႕အရံဟင္းေတြနဲ႔ကိုထမင္းၿမိန္ေနတတ္တယ္။အဲဒီကိုေခၚသြားၿပတာကေက်ာင္းဆရာကို
မ်ိဳးေဆြသန္းပါ။သူစားေနက်ဆိုင္ေလ။အဲဒီဆိုင္ေလးကဆိပ္ကမ္းသာလမ္းအထက္မွာရွိပါတယ္။
ၿမသဇင္ တဲ့။ဒါကစကားခ်ပ္ပါ။)
အဲလိုေနလာရာကဒီလည္းေရာက္ေရာဟင္းခ်က္ၿခင္းကိုၿပန္စတင္ပါေတာ့တယ္။လက္
ရာေတြကိုၾကည့္ၿပီးကၽြန္မကိုေမာင္ငယ္ကဆိုင္ဖြင့္ပါလားဆိုလို႔သားကေလးကေတာင္အဟုတ္ထင္
ၿပီး..ဘယ္ေတာ့ဆိုင္ဖြင့္မွလဲပဲေမးေနေတာ့တာ။အမွန္ကကၽြန္မက စားခ်င္တဲ့သူမ်ားရွိလို႔ကေတာ့
ပင္ပမ္းထယ္မထင္ရေအာင္ခ်က္ေကၽြးတတ္သူပါ။ကၽြန္မအတြက္ကေတာ့အႏုပညာတစ္ခုကိုဖန္တီး
ေနရသလိုပါပဲ။ဘေလာ့ခ္ေရးေတာ့လည္းသူမ်ားေတြဟင္းခ်က္တင္ရင္သိပ္အားက်တာပဲ။ကိုယ္လည္း
တစ္ခုခုခ်က္ၿပီးရင္တင္ခ်င္စိတ္ရွိတတ္တယ္။ဒါေပမယ့္ထုတ္ဦးဟဲ့ကင္မရာ။ရိုက္ဦးဟဲ့။ကဒ္ကူးဦးဟဲ့
အေရာင္ခ်ိန္ဦး တင္ဦး နဲ႔..ဟင္းခ်က္သာမပ်င္းတာ။ဒါမ်ိဳးက်ပ်င္းတယ္ေလ..း)
ဒီေန႔ေတာ့တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္မနက္ၿဖန္ဘုန္းၾကီးဆြမ္းကပ္မယ္ဆိုလို႔ဟင္းခ်က္ေနတဲ့အ
ခ်ိန္မွာမွေကကႏႈတ္ဆက္ရင္းခ်ိဳသင္းဆီမွာကြန္မင့္ထားရင္းမေနာ္ကိုပါဆြဲထည့္ခဲ့တယ္ဆိုလို႔အေၿပးအ
လႊားသြားၾကည့္ေတာ့..ခ်ိဳသင္းရဲ႕ကိုယ့္လက္ရာ ဆိုတာကိုေတြ႕ၿပီးဒီစာကိုေရးၿဖစ္သြားတာပါပဲ။
တကယ္လို႔မ်ားဘေလာ့ခ္ေမာင္နွမေတြစုေနတယ္ဆိုတဲ့ကိုေအာင္သာငယ္ရဲ႕စိတ္ကူးယဥ္
တဲ့ပို႔စ္ေလးထဲကလိုေနရာမိ်ဳးသာေရာက္ခဲ့မယ္ဆိုရင္ကၽြန္မေတာ့ဆိုင္ေလးတစ္ခုဖြင့္မယ္စိတ္ကူးတယ္။
ၿမန္မာအစားအစာလြမ္းတဲ့သူေတြကိုကၽြန္မလက္ရာၿမန္မာဟင္းေကာင္းေကာင္းေတြခ်က္ၿပီးေစ်းခ်ိဳခ်ိဳနဲ႔
ေရာင္းေပးမွာေပါ့။ မဇနိတို႔မလုလုတို႔ၿမရြက္ေ၀တို႔ကိုေတာ့မ်က္ႏွာခ်ိဳေလးေသြးၿပရမယ္ထင္တယ္။ဒါမွ
မဟုတ္ရင္ဆိုင္မွာလူမရွိပဲေနဦးမယ္။ သူ႔ဘိုးေတာ္တစ္ေယာက္ပဲၾကိတ္ၿပီးထမင္းခ်က္ေကၽြးတတ္တဲ့ေက့
ကိုလည္းအေဖာ္ေခၚရမယ္။ ခ်ိဳသင္းတို႔အိမ္ကအလွဴလုုပ္မယ္ဆိုရင္လည္းေအာ္ဒါမွာလို႔ရတဲ့အေၾကာင္း
အေၾကာင္းၾကားထားရမယ္။ဟင္းစာရင္းနဲ႔ရႏိုင္တဲ့အစားအေသာက္ေတြလည္းၾကိဳၿပီးေၾကညာထားမွ..။
ဒါမွ..သူတို႔စိတ္၀င္စားမွာ။
Menu
ၾကက္သားကာလသားခ်က္
ၾကက္သား-မႈိ
၀က္သားပုန္းရည္ၾကီး
၀က္သားမုန္ညင္ခ်ဥ္
၀က္နံရိုးႏွင့္ၿမစ္ခ်ဥ္
၀က္သား(သံုးထပ္သား)ႏွင့္ၾကံမဆိုင္
ငါးဖယ္အုန္းႏို႔ခ်က္
ပုဇြန္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
ငါးခူရြဲယိုရြက္
ငါးခူစင္းေကာ
ငါးခူေၾကာ္ႏွပ္
ငါးက်ည္းဆီၿပန္
ဆိတ္သား၊ပဲ၊အာလူး
အမဲႏွပ္
ငါးရံ႕အူ
ငါးရံ႕ေခါင္းႏွင့္ဒန္႔သလြန္
ပုဇြန္ထုတ္ဆီၿပန္
ငါးပုဏၰား
ငါးသေလာက္ေပါင္း
ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္
ပန္းငရုတ္အစာသြတ္ (၀က္-ၾကက္-ပုဇြန္)(ရာသီစာ)
ဘံုလံုသီးအစာသြတ္(၀က္-ၾကက္-ပုဇြန္)(ရာသီစာ)
အရည္ေသာက္
ပဲကုလားဟင္း
သီးစံုခ်ဥ္ေရ
ပဲၾကီးဆူးပုပ္
ဘူးသီးၾကာဇံဟင္းခါး
မုန္လာဥႏွင့္ငါးခ်ဥ္ရည္
အသုတ္
ငါးဖယ္သုတ္
ၿမင္းခြာရြက္သုတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုတ္
ေဆးဘဲဥသုတ္
လက္ဘက္သုတ္
ဂ်င္းသုတ္
ပဲသီးသုတ္
ပဲပင္ေပါက္ပဲၿပားသုတ္
ပုဇြန္ထုတ္မီးဖုတ္သုတ္
ပုဇြန္ခ်ဥ္သုတ္
ငါးခ်ဥ္သုတ္
အရံ
ပဲၾကီးႏွပ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္
ဟင္းရြက္ေၾကာ္
ငပိရည္တို႔စရာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္
ေၿပာင္းဖူးေၾကာ္
မႈိကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္
ငါးရံ႕ေၿခာက္ဆီဆမ္း
ဆတ္သားေၿခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္း
ကညြတ္(ရာသီစာ)
အင္ဥသုတ္(ရာသီစာ)
ဒီပို႔စ္အတြက္ေက်းဇူးတင္ရမွာက ခ်ိဳသင္းရဲ႕ပို႔စ္..ေနာက္တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္အေၾကာင္းၾကားတဲ့
ေက အသစ္မေရးလို႔တစ္ေန႔တစ္ပုဒ္တင္ရင္ေကာင္းမွာပဲဆိုတဲ့ ဂ်ဴ တို႔ကိုေက်းဇူးတင္ရမယ္။
သူမ်ားေတြဘာေရးရမွန္းမသိတဲ့ခ်ိန္မွာခုလိုဆားခ်က္လိုက္ရတဲ့တြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါေၾကာင္း။
25 Comments:
ေဟး ေဟး ငါကြ
ဒီတစ္ခါ ကြန္မန္႔ေပးတာ ပထမဆံုး
ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔သူငယ္ခ်င္းကိုသတိရတယ္
လာစားမယ္ေနာ္ ဟဲဟဲ
ဒီမွာကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္ခ်က္စားေနရတာ
ဘာမွကိုမေကာင္းဘူး
အိမ္ကအေမေၾကာ္ေပးလိုက္တဲ႔ သတ္သတ္လြတ္
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကို ဒီတိုင္းတစ္မ်ိဳး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးpaste နဲ႔တဖံု ပဲဟင္းေလးနဲ႔တစ္မ်ိဳး
လွည္႔စားေနရတာ
ရွင္ခ်က္တဲ႔ဟင္းေတြ
(သတ္သတ္လြတ္အာလူးေၾကာ္ း) )
စားခ်င္ပါေသးတယ္ နဂိုတည္းကေယာင္းမေတာ္လိုက္ရင္
ျပီးေရာ ဟိဟိ ( ကိုကို ငါ႔လာသတ္ေတာ႔မွာဘဲ )
ေရးထားတဲ႔ဟင္းအမယ္ေတြၾကည္႔ျပီး
ဒီေန႔ေစ်း၀ယ္ျခင္းမေအာင္ျမင္ခဲ႔ေသာ က်မ
ပိုျပီးဗိုက္ဆ ာလာပါ၏ ။။။ ဂလု ဂလု.......
ေတာ္ေတာ္ဆိုးေသာသူငယ္ခ်င္း
နာ ဆိုင္ပိတ္လို႔ ေရေသာက္ေနရပါတယ္ဆိုမွ
ဂ်ဴ
စာရင္းကိုၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ဆာလာပါတယ္
၀ိတ္ေလွ်ာ့ပါမယ္ ဆိုမွ.. :(
ဆိုင္ဖြင့္ရင္ လာစားခ်င္ပါတယ္။ ေဘမွတ္လို႔ေကာ ရလားဟင္။ ရရင္ ထိပ္ဆံုးမွာ ကၽြန္ေတာ့္နာမည္သာ အရင္ေရးထား။ ေသခ်ာတယ္။ အေႂကြးစားမွာ :-)
ဘိုးေတာ္ကို ၾကိတ္ျပီးခ်က္ေကၽြးေနတာေလ..ငရုတ္သီးမွဳန္႕ေတြၾကိတ္လိုက္.. ပုဇြန္ေျခာက္ေတြၾကိတ္လိုက္နဲ႕။ း)
မေနာ္ home restaurant ဖြင့္ရင္.. head chef အေတြ႕အၾကံဳရင့္တဲ့သူရွာ ေနာ္။ ဘေလာ့ထဲမွာ ရွိပံုပဲ..အသံၾကားတယ္။ း)
က်မ သန္႕ရွင္းေရး တာ၀န္ယူေပးမယ္။
အင္း မေနာ္ဆိုင္ဖြင့္မွပဲ အလုပ္အကိုင္ အခြင့္အလမ္းသစ္ေတြ ေပၚေတာ့မယ္။ း)
စာပြဲထိုးတစ္ေနရာ ဦးသြားပါတယ္ း)
မ..ရဲ႕ဆိုင္မွာ TTMY တစ္ေနရာ ဦးထားတယ္ေနာ္...:p
ဟုတ္ကဲ့... ေအာ္ဒါမွာလို႔ရမယ္ဆိုရင္... အေယာက္၂၀၀စာေလာက္ လိုခ်င္ပါတယ္... ဘလြတ္စပြတ္သမားခ်ည္း.. အပီေကၽြးခ်င္လို႔ပါ... :D ေကၽြးတာေတာင္ ညႀကီးသန္ေခါင္ေကၽြးခ်င္တာ... ညဆို မအိပ္ပဲ တကုတ္ကုတ္ ဘေလာဂ့္လိုက္ေခ်ာင္းေတာ့ ၀မ္းကဟာၾကတယ္ေလ... ဒါေၾကာင့္ ဒါနေလးေျမာက္သြားေအာင္ တစ္အိမ္တက္ဆင္း လိုက္ေကၽြးခ်င္ေနတာ... :D
ဂါး......။
မစားရတာၾကာၿပီျဖစ္တ့ဲ အစားအေသာက္ေတြ။
မဖတ္မိရင္ ေကာင္းမယ္။
မေနာ္ေျပာတ့ဲ ျမသဇင္မွာ သင္တန္းတက္တုန္း ကၽြန္ေတာ္ ခဏခဏ သြားစားျဖစ္တယ္။ ေစတနာ ပါလို႔လား မသိ.. ဟင္းေတြ ေကာင္းတယ္။
အခြင့္ႀကံဳရင္ မေနာ္လက္ရာေတြ ျမည္းခ်င္စမ္းပါဘိ...။
တို႔ကေတာ႔ မေနာ္ဖြင္႔တဲ႔ဆိုင္ဆိုရင္ ေရွ႔ကေန ဧည္႔ႀကိဳလုပ္ပါ႔မယ္။
ပထမေတာ႔ ပုံမွန္ ေဖာက္သည္ လုပ္ၿပီး ၀ယ္စား မလို႔ပါပဲ။ ဒါေပမဲ႔ မေနာ္ခ်က္တာ သိပ္ေကာင္းတယ္ ဆိုေတာ႔ မနက္ျပန္ ညျပန္ စားေနမွာမို႔ ကိုယ္တိုင္ စားပြဲထိုး လုပ္လုိက္တာက (ဆိုင္၀န္ထမ္းဆိုေတာ႔ )အလကားစားရမွာမို႔ ပိုက္ပိုက္ သက္သာကိန္း ျမင္လို႔..ဟိ။ အၾကံနဲ႔..
အိမ္နီးခ်င္စမ္းပါဘိ မေနာ္ ရာ..
ဖြင့္လုိက္ေလ ၾကာသလားလုိ႔... လာအားေပးမယ္
အခုေနတဲ့ ေနရာမွာ ျမန္မာထမင္းဆုိင္ မရွိေသးဘူး အမေရ.. လာမလား။ (ဆြယ္ၾကည့္တာ :P)အိမ္ထမင္းဟင္း တမ္းတေနတဲ့ ေက်ာင္းသားေတြ ျမန္မာျပည္ ကုိ ခ်စ္တဲ့ သူေတြ အမ်ားႀကီး လာအားေပးမွာ က်ိန္းေသတယ္။
ဟင္းေတြမ်ားလြန္းလို႔ဘယ္ဟင္းကိုစားရမယ္မွန္းမသိ
ၿဖစ္တာနဲ႔အားလံုးစားသြားလိုက္တယ္မေနာ္ေရ..
စားၿပီးအိပ္ငိုက္လာတာနဲ႔အိမ္ၿပန္သြားၿပီဗ်ိဳ႕....
ကိုနိ ေျပာသလို စားပဲြထိုးတစ္ေနရာစာ လာဘြတ္ကင္တင္ထား ခဲ့ပီဗ်ာ၊၊ :)
မေနာ္..ခုတေလာ အစာအိမ္နာျပန္ထေနလုိ႔.. အစားေ႐ွာင္ထားရတာၾကာေပါ့။ အမရဲ့ ဟင္းေတြကုိဖတ္ၿပီးေတာ့ ဗုိက္ေအာင့္ကာမွေအာင့္ေရာဆုိၿပီး တဝႀကီးမ်က္စိနဲ႔စားသြားပါတယ္။ ငါးရံ့အူဟင္းကုိအစားခ်င္ဆုံးပဲ မေရ။
မေနာ္ေရ သေရေတြက်လာၿပီေနာ္
အန္တီေနာ္ရယ္.. လုပ္ရက္ေလျခင္း.. Menu ေခၚျပီး ႏွိပ္စက္ရသလား.. တစ္မ်ိဳးျခင္းလိုက္ဖတ္ရင္းနဲ႔ မ်ိဳခ်လိုက္ရတဲ႔တံေတြးေတြ.. း(
တကယ္သာ အဲ႔လိုျဖစ္မယ္ဆိုရင္ အိမ္မွာဘာမွမခ်က္ဘဲ ေန႔တိုင္းကိုလာစားဦးမွာ.. သားကိုေတာ႔ တခါတေလ အလကားေကြ်းေနာ္.. အဟီးးး
ငါးရံ႕အူနဲ႔ ငါးပုဏၰားကလြဲလို႔ Menu ကဟာေတြ အားလံုးကို ဂ်ီးမမ်ားတမ္းအ၀ဆြဲပစ္မယ္ကြ..
တကယ္လဲေကၽြးတာမဟုတ္ဘူး... း)
မေနာ္ေရ..ဒီတစ္ခါလည္း စာရင္းေပးလုိက္ဦးမယ္ေနာ္..။
စိတ္ပါပါ မပါပါ တတ္ထားသင့္တယ္လုိ႔ အခုမွ ပို သေဘာေပါက္လာရတယ္။ ကိုယ္တုိင္ မိခင္ဘ၀ေရာက္မွ သမီးငယ္ကို ကိုယ့္လို ဟင္းခ်က္ရတာကို ပင္ပန္းေနတတ္တဲ႔ အိမ္ရွင္မ မျဖစ္ေစခ်င္ဘူး..။
ျမသဇင္..တဲ႔လား...။ မွတ္ထားလုိက္ၿပီ..စားဖုိ႔ ဆုိင္တစ္ဆုိင္ တုိးသြားတာေပါ႔။ သြားစားလိုက္ဦးမယ္..။ :)
အစ္မ..မေက ေျပာသလုိပဲ..ညီမကုိလဲ ပန္းကန္ေဆး၊သန္႔ရွင္းေရး ၀န္ထမ္းခန္႔ေနာ္။ကုိယ့္ကုိယ္ကုိ သိတယ္ေလ ပန္းကန္ေဆး၊ၾကမ္းတုိက္သိပ္ေတာ္တာကုိ။
သန္႔ျပန္မႈက ပထမလုိ႔ေတာင္ျဖစ္သြားဦးမယ္။ဟိ။
ဧကန္တ အစ္မၾကီးလဲ ျမန္မာအစားအစာေတြ စလြမ္းေနျပီထင္တယ္။
ေလးစားခင္မင္လ်က္
လာစားတယ္ အမ ....
ဒါနဲ႕ part-time ေလးမ်ားလုပ္လို႕ ရမလားဗ်ာ။
ခက္ေတာ့တာပဲေနာ္ ။ ဟို ဘေလာ့သြားလဲ အစားနဲ႕ႏွိက္စက္ ၊ ဒီဘေလာ့လာလဲ အစားနဲ႕ႏွိက္စက္ ... ဟီး ( ငိုသြားသည္ )
ဆရာမေရ... ဆရာမရြက္စတေဒါ့ဒင့္က ေအာ္ဒါမွာလို႔ရလား.. ၀က္သား(သံုးထပ္သား)ႏွင့္ၾကံမဆိုင္
ငါးရံ႕အူ
ဆိတ္သား၊ပဲ၊အာလူး
သီးစံုခ်ဥ္ေရ
ငါးခ်ဥ္သုတ္
ငပိရည္တို႔စရာ
အင္ဥသုတ္(ရာသီစာ)ေလးေတြ မွာခ်င္ပါတယ္..။
ဟီး မွာရင္း ဗိုက္ဆာျပီး သြားေရက်သြားျပီဗ်ာ..(ပံုေလးေတြပါ တင္ေပးရင္ ပိုဂြတ္သြားမယ္..။)။ :P
ဆရာမေရ... ဆရာမရြက္စတေဒါ့ဒင့္က ေအာ္ဒါမွာလို႔ရလား.. ၀က္သား(သံုးထပ္သား)ႏွင့္ၾကံမဆိုင္
ငါးရံ႕အူ
ဆိတ္သား၊ပဲ၊အာလူး
သီးစံုခ်ဥ္ေရ
ငါးခ်ဥ္သုတ္
ငပိရည္တို႔စရာ
အင္ဥသုတ္(ရာသီစာ)ေလးေတြ မွာခ်င္ပါတယ္..။
ဟီး မွာရင္း ဗိုက္ဆာျပီး သြားေရက်သြားျပီဗ်ာ..။ :P
လာစားမယ္ဗ်...
ဝက္သားနဲ႕ခ်က္တာေတြ အကုန္ၾကိဳက္...
Menu ကိုုႀကည့္ျပီး တခ်ိဳ့ မ်က္ခံုုးေတြ လႈပ္ေနႀကေရာ့မယ္။
ႏွိပ္စက္တယ္...
Post a Comment